Litteratur

IMG_5277

Här kommer förslag på litteratur som visar på återbruk. Boken på bilden är toppen om du vill göra något nytt av en förbrukad tröja. Den heter: Ta en tröja och gör något nytt av Stefnie Girard

En annan bok i samma tema är DOREDO: konsten att slakta en tröja av Anna-Stina Lindén Ivarsson, Katarina Brieditis och Katarina Evans

Återvinn gamla stickade tröjor genom att tvätta dem för varmt, klipp till något nytt av tyget och sy ihop. Sen kan man sticka eller brodera på nya detaljer och så har man skapat sig ett eget personligt plagg.

Sy nytt av gamla skjortor av Anna Hörling

Ge dina skjortor nytt liv! Här finns tips på olika sätt att återanvända de vackra och mjuka tygerna hos skjortor som gjort sitt.

Textilt återbruk : Om materiellt och kulturellt slitage av Anneli Palmsköld

I boken får vi följa människors relationer till kläder och hemtextilier – hur dessa konsumeras, hanteras och sorteras för att sedan återbrukas på olika sätt.

Genialt genbruk av Vivian Christensen oxh Lonnie Wirtz Jensen

Uppgiften är nu att hitta nya tillämpningar. Det kräver både kreativitet och uppfinningsrikedom, men är en spännande del av processen. Vi har i sammanställt de bästa idéerna som har publicerats i tidningen den här boken.

Webbsidor med återbruk

http://textilaterbruket.blogspot.se/

En annan sida som tar upp det textila återbruket.

http://fiffelochtrad.blogspot.se/2011/02/aterbruk-ar-kul.html

Återbruk, virkning och massor av skaparglädje.

http://handensarbetesjalensgladje.blogspot.se

Handens arbete – Själens glädje. Återbruk och glädjen att skapa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *