Om Skaftö skola

Skaftö skola i Grundsund

skola2 skola1

Skaftö skola ligger mitt i Grundsunds samhälle med busshållplatsen i direkt anslutning. På Skaftö skola finns ca 90 elever från förskoleklass till åk 6. Vi gör saker tillsammans till exempel lekdagar, sångsamlingar, pysseldagar, fotbollsturnering, luciafirande och skolstartskalas.

Skaftö skola arbetar enligt en marin inriktning. Det innebär att eleverna får fördjupade kunskaper i den marina närmiljön. Den marina profilen genomsyrar verksamheten i både temadagar och studiebesök. Skaftö är ett forskningscentrum för marina vetenskaper och skolan har ett samarbete både med Lovéns center och med Klubbans marina forskningsstation.

Skolan har:

  • en idrottshall med internationella mått
  • nära till naturen som finns runt hörnet
  •  god mat som lagas på plats, med två alternativ samt salladsbuffé
  • simundervisning i Lysekils simhall
  • folkbibliotek
  • kulturarrangemang med Skaftö Folkets hus

Slöjd i skolan

Uppmuntran och beröm och att vi lyfter fram goda exempel är viktigt i allt vi gör. Vi hjälper varandra att vara delaktiga och vi låter alla vara med och samarbeta och bestämma på rätt nivå. Vi visar varandra respekt och hänsyn så att vi tillsammans kan känna gemenskap och trygghet och göra skolan till så bra skola som möjligt.
Eleverna som arbetar med återbruk går i årskurs 3 till och med årskurs 6. Det är bara ens egen fantasi som sätter stopp i skapandet. Återbruk är bra för miljön för allt på vår jord, då ingår i ett kretslopp. Återbruk har en viktig roll i läroplanens mål och dess centrala innehåll för ämnet slöjd i grundskolan. Vi vill ge andra elever inspiration att arbeta med återbruk för det är roligt och nyttigt dessutom. Bilderna som är tagna är våra egna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *